Stikstofmethode

Een pijnloze manier om uit het leven te stappen biedt het gebruik van stikstof. De lucht in onze atmosfeer bestaat voor zeker driekwart uit stikstof. Met het inademen van dat gas hebben wij geen probleem, ook als verder zuurstof ontbreekt. Zonder die zuurstof ben je snel dood.

Hoe pak je dat aan? Stikstof is vrij te koop in een gascilinder. Je vult een plastic zak met een constante stroom stikstof en trekt die zak over je hoofd. Je krijgt het niet benauwd, je merkt niets en binnen enkele ademhalingen ben je bewusteloos. De dood treedt binnen vijf tot tien minuten op. Je sterft niet aan het gas, maar aan het zuurstofgebrek.

De stikstofmethode is geschikt voor mensen die geen probleem hebben met de ademhaling. Je moet diep kunnen in- en uitademen. Onder meer wie lijdt aan astma, emfyseem, bronchitis, longfibrose of zwaarlijvigheid heeft bij de plasticzakmethode geen baat. Laat bij twijfel een spirometrietest uitvoeren.

Benodigdheden

  • stikstofcilinder
  • drukregelaar
  • geprepareerde plastic zak
  • slangetje

Stikstofcilinder

Een stikstofcilinder is te huur of te koop. Kopen levert minder rompslomp op en minder sporen die naar de gebruiker leiden. Een cilinder kun je in de regel zeker tien jaar bewaren. Wie een cilinder koopt om het leven te beëindigen kan dat beter niet aan de verkoper vertellen, want die zal daar niet aan mee willen werken. Stikstof kan worden gebruikt voor het thuis tappen van bier, dus de aanschaf is plausibel. Let er bij de aanschaf van een cilinder op dat de inhoud puur stikstof (N2) is en geen mengsel van stikstof en koolzuur (CO2). Een inhoud van 2 liter en een druk van 150 tot 200 bar is voldoende voor deze methode.

Een stikstoffles vind je online met deze zoektermen: stikstof fles 2 liter kopen. Of klik hier.

Drukregelaar

Vergewis je ervan dat er voldoende gas in de cilinder zit. Meet daarvoor de gasdruk met een regelaar. Let erop dat de cilinder en de regelaar op elkaar aansluiten, dus zorg voor een regelaar met een passend ventiel. Let ook op de maximumdruk waarvoor een regelaar geschikt is. De regelaar is verder nodig om het gas met een constante lage snelheid in de plastic zak te laten stromen. Een geschikte stroomsnelheid voor deze methode van zelfdoding is circa 15 liter per minuut.

Plastic zak

Het stikstofgas moet via een slang in een plastic zak stromen die nauw om de nek sluit, maar toch een kleine opening laat waardoor de uitgeademde lucht kan wegstromen.

De zak is bij voorkeur transparant, van stevig plastic met een dikte van ten minste 50 micron en een formaat van 35 x 50 cm oftewel een inhoud van zo’n 20 liter.

Zie hier een braadzak met ongeveer deze eigenschappen.

Voor het geschikt maken van de plastic zak volg je de instructies in deze video.